Ohita navigaatio

Ysityisen sosiaalipalvelualan lakko näkyi Päijät-Hämeessä

Yksityisen sosiaalipalvelualan opettajien lakko 23.-24.5. sai näkyvyyttä Päijät-Hämeessä. Kaikkia lakkolaisia lähestyttiin sähköpostiviestillä ja tekstiviestillä ja lisäksi pyydettiin Facebookissa ottamaan yhteyttä, mikäli lakkoviesti ei ole tavoittanut esim. jäsenrekisterissä olleiden vanhentuneiden työpaikkatietojen takia. Lakkolaisille päätettiin järjestää toimintaa ensimmäisenä lakkopäivänä.

Ennen varsinaista lakkopäivää oli tehty järjestelyjä mm. hankittu poliisilta lupa mielenilmaukseen ja paikallaoloon katualueella. Heti aamusta olimme paikalla Touhulan Hirsilinnan edustalla aamukahvilla ja lakkovahdinnassa klo 7.30-9.30. Hirsilinna oli yrityksen päätöksellä suljettu turvallisuussyistä. Mahdollisia rikkureita emme siis tavanneet, mutta saimme huomiota ohikulkijoilta sinisillä lakkoliiveillämme.  Hiukan kahdeksan jälkeen saimme Yle Hämeeestä toimittajan vieraaksi. Radioon tehtiin juttu ja kuvattiin pätkää päivän uutislähetyksiä varten. Haastattelussa olivat lakossa oleva opettaja Sanni Missonen, Lahden varhaiskasvatuksen opettajien puheenjohtaja Jaana Tuomainen ja OAJ:n erityisasiantuntija Katja Järvinen. Uutisten videoklipin pääset katsomaan tästä

Juuri ennen puoli kymmentä, alkoi ripsiä vettä ja siirryimme Vuorikadulla sijaitsevan OAJ:n toimiston kautta Malvaan. Siellä tutustuimme näyttelyihin ja ihailimme keväisen vihreänä avautuvaa näkymää Kirkkopuistoon. Vierailun jälkeen lounastimme Malskin Bistrossa. Tulimme liiveinemme huomatuksi myös täällä. Tapaamiemme ihmisten sympatiat olivat vahvasti lakkoliasten ja lakon oikeutuksen puolella. Ymmärrettiin hyvin, että palkkaerot yksityisellä ja kunnallisella puolella eivät ole oikeudenmukaisia,

Päivästä tehtiin runsaasti somepostauksia ja jaettiin OAJ:n uutisia eri kanavissa. Kuvagalleriasta pääset tutustumaan päivän kuvamuistoihin.

#oaj #oajkannattaa #oajneuvottelee #lakko2023

Tapahtumat

Tapahtuma | 21.2.2024

hallituksen kokous

Tapahtuma | 21.2.2024

Eläkeilta

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.