Ohita navigaatio

Yhdistysten tuki

Koulutus- ja vaikuttamistoiminta

OAJ Päijät-Häme järjestää jäsenilleen ja jäsenyhdistysten aktiiveille paljon koulutusta ja jäsentapahtumia. Yhteistyökumppaneita esim. kansanedustajia, kuntapäättäjiä ja oppilaitosten johtoa tavataan säännöllisesti. Yhdistyksen Facebookiin ja nettisivuille jaetaan edunvalvontaan ja koulutuspolitiikkaan liittyviä uutisia ja herätellään keskustelua aiheista. Koulutus- ja vaikuttamistilaisuuksien suunnittelusta vastaa kulutus- ja vaikuttamisjaos.  Työryhmän vetäjänä toimii koulutussihteeri. Tutustu OAJ Päijät-Hämeen koulutustarjontaan tästä.

Olethan yhteydessä meihin, jos sinulla on hyviä kehittämisideoita!

Edunvalvontajaos

Edunvalvontajaoksen muodostavat alueen pääluottamusmiehet. Jaoksen toiminnasta vastaa alueasiamies. Edunvalvontajaos tarjoaa pääluottamusmiehille vertaistukea ja mahdollisuuksia keskustella ajankohtaisista edunvalvonta-asioista yhdessä. Jaoksessa laaditaan edunvalvontaan liittyviä kannanottoja, mielipidekirjoituksia ja aloitteita OAJ:n valtuustoon tarpeen mukaan.

Työsuojeluverkosto

Työsuojelujaos on OAJ Päijät-Hämeen uusin toimielin ja se on aloittanut toimintansa vuoden 2020 alusta. Sen tehtävänä on perehtyä työsuojeluasioihin ja tukea alueen työsuojelutoimijoita. Työsuojeluverkoston vetäjänä toimii alueasiamies.

Vaikuttamisavustukset

OAJ Päijät-Häme tukee jäsenyhdistystensä vaikuttamistoimintaa myöntämällä vaikuttamisavustuksia. Avustuksia voi hakea ympäri vuoden hallituksen kokousaikataulun puitteissa. Katso hakuohjeet tästä.

Kuntavaalivuonna 2021 yhdistykset saavat vaikuttamistukea kuntavaalitilaisuuksien järjestömiseen ilman erillistä hakemusta.

• Lähitapahtumina järjestettäviä tilaisuuksia tuetaan max 27€/osallistuja samoilla periaatteilla kun yhdistysten tavanomaisia vaikuttamistapahtumia (ruokailu ja tilakulut kutsua, osallistujalistaa ja kuitteja vastaan)

• Etätapahtumia tuetaan 15€/paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen. Etätapahtumista ei tule yhdistyksille varsinaisia kuluja, joten haluamme tukea esim. tilaisuutta järjestävien aktiivien ruokailua. Tuen maksamiseen ei tarvita kuitteja, vaan se maksetaan hallituksen nimilistaa ja tilaisuuden osallistujalistaa vastaan

• Tukea maksetaan max kahdesta vaalitilaisuudesta. Erillistä ennakkohakemusta ei tarvita. Tukihakemukset lähetetään tilaisuuden jälkeen sähköpostitse oaj.paijat-hame@phnet.fi

Vuonna  2021 OAJ Päijät-Häme kannustaa jäsenyhdistyksiään päivittämään yhteysopettajatiedot OAJ:n jäsenrekisteriin. Kun tiedot on päivitetty, yhdistys saa 10€ tarjoilurahaa hallituksen kokouksen jäsenmäärän mukaan.

Ansiomerkit

OAJ Päijät-Häme myöntää jäsenyhdistystensä toimijoille OAJ:n pronssisia ja pronssisia ansiomerkkejä hopealehvin. Merkkejä haetaan aineistot- välilehdeltä löytyvällä ansiomerkkihakemuksella. Merkit ovat yhdistyksille ja saajille maksuttomia.