Ohita navigaatio

OAJ:n valtuutettu Marjut Koukkulan mielipidekirjoitus Orimattilan Sanomissa

”Opettajan työ on vaativaa, se joutuu huolehtimaan monesta lapsesta.”

Maailman Opettajien päivän lähestyessä kiitos opettajille, jotka tekevät jatkuvissa muuttuvissa tilanteissa tavattoman tärkeää työtä. Arvostan opettajia, rehtoreita, varhaiskasvatusopettajia, ja kaikki muita lasten ja nuorten parissa työskenteleviä.

Koululaiset kertovat opettajistaan. Kolmasluokkalainen: ”Se tuntee mut tosi hyvin ja on muutenkin todella mukava. Opettajan työ on vaativaa, se joutuu huolehtimaan monesta lapsesta. Mun ope on tosi kiva.” Kuudesluokkalainen kertoo näin: ”Mun opettaja on ihan mukava, se osaa vitsailla, se osaa auttaa ja se on semmoinen mukava opettaja, ja se ei huuda meille. Opettajan työ on kokeiden tarkistamista, oppilaiden auttamista ja opettamista. ”
Lukiolainen: ”Opettajat on huumorintajuisia ja ymmärtäväisiä. Auttaa, jos pyytää apua. Opettajan työ on varmaan aikaa rankkaa, kun pitää suunnitella niin paljon kaikkea ja pitää huomioida kaikki.”

Moni orimattilalainen koulu tai oppilaat ovat menestyneet niin kotimaassa kuin maailmallakin. Orimattilassa osataan: on robotiikka-osaajia, kansainvälisiä Erasmus-hankkeita tekeviä, on Taitaja-kilpailussa menestyviä ja NouHätä-voittajia sekä monta muuta mainetta ja kunniaa saanutta oppilasta ja projektia. Kaikkien näiden innokkaiden ja taitavien oppilaiden takana on innokas ja taitava opettaja! Myös Erkko-lukio ammattitaitoisine opettajineen on taatusti yksi kaupungin vetovoimatekijä, ja syystä!
Yksittäinen menestys tuo iloa koko kouluun ja myös koko kaupunkiin! Jokapäiväinen työ ja arkinen aherrus ovat kuitenkin asioita, joita tulisi myös arvostaa, ja ne ansaitsevat kehut ja kiitokset. Työtä tehdään suurella sydämellä niin pienissä kuin suurissa kouluissa.
Monet opettajat haluavat kehittyä ammatissaan sekä kehittää opetustyötään. Useat opettajat kouluttautuvat jatkuvasti vapaa-ajallaan, innostavat ja kannustavat oppilaita sekä kollegoitaan.

Opettajien työn arvostamisesta on viime aikoina puhuttu paljon. On kirjoitettu siitä, kuinka työ koetaan raskaana ja yhä useampi on harkinnut alanvaihtoa. Työn kuormittavuus ja työssä uupuminen ovat vakavia asioita.
Kunnanpäättäjille toivon viisautta satsata koulutukseen. Hyvät taloudelliset resurssit ja puitteet antavat kouluille, opettajille ja oppilaille työrauhan ja näin ollen työ ja koulunkäynti säilyvät mielekkäinä. Koulutukseen panostaminen on kunnan tärkein investointi.

Tsemppiä ja jaksamista kaikille opettajille: teette arvokasta ja tärkeää työtä!

Tapahtumat

Tapahtuma | 21.2.2024

hallituksen kokous

Tapahtuma | 21.2.2024

Eläkeilta

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.