Ohita navigaatio

OAJ:n Heinolan paikallisyhdistyksen esittely

OAJ:n Heinolan paikallisyhdistyksen juuret ovat 15.5.1910 perustetussa Heinolan Opettajayhdistyksessä. Vuosisadan aikana yhdistyksen rakennetta on muokattu, mutta yhdistyksen toiminnan tavoitteet ovat säilyneet samoina: yhteisten etujen valvominen ja eteenpäin vieminen, toistemme tukeminen ja yhdessä virkistyminen.
Tätä nykyä pienenevään OAJ:n Heinolan paikallisyhdistykseen kuuluu parisataa jäsentä. Enemmistö jäsenistöstä työskentelee Heinolan kaupungissa varhaiskasvatuksen opettajina tai vastaa yleissivistävästä opetuksesta perusopetuksen ja lukion opettajina. Heinolan kaupunki on työnantajana myös Heinolan Musiikkiopiston opettajajäsenillemme. Lisäksi me edustamme ammatillisia opettajia Haaga-Helian ja Suomen Urheiluopiston toimipisteissä Heinolan Vierumäellä. Heinolassa toimii Jyränkölän kansalaisopisto, jonka opettajissa on yhdistyksemme jäseniä.
Pieni, tunnollinen ja aktiivinen hallituksemme kokoontuu kerran kuukaudessa. Hallituksen kokouksiin kutsutaan varsinaiset hallituksen jäsenet ja heidän varansa, toimihenkilöt sekä opettajataustainen pääluottamusmiehemme ja työsuojeluvaltuutettu. Kokouksen kesto rajataan kahteen tuntiin, sillä vilkas keskustelu kahvin ääressä rönsyää nopeasti työhyvinvointiakin tukevaksi. Kuluvan vuoden aikana olemme opetelleet hybridimallista kokoustamista niin, että muutama hallituksen jäsen on fyysisesti samassa paikassa ja enemmistö osallistuu nettiyhteyden kautta.
Erikoisuuksiimme on kuulunut jo vuodesta 1987 vuokratontilla oleva oma mökki, joka on jäsenistömme käytössä. Mökkiä emme vuokraa, mutta jäsenistömme työyhteisöt voivat viettää mökillämme VESO- ja TYHY-päiviä. Yhdistyksenä olemme järjestäneet jäsenistöllemme syksyisin toimintakauden aloittajaiset hyvän ruoan ryydittämänä. Onpa talven keskellä vietetty myös mökkipikkujouluja. Keväisin yhteiset talkoot aloittavat kesäkauden, jolloin laiturin laskun jälkeen mökillä on voinut viettää kesäpäivää vaikka lentopalloa pelaten. Mökki toimiikin yhdistyksemme toiminnan ytimenä ja HeiSOn (Heinolan Senioriopettajat) virkistyspaikkana.
Yhdistyksemme jäsenistä moni on kartuttanut arvokisamitalisaldoaan mm. Opettajien Salibandy-kisoissa. Kaupungin koulurakennustilanne on hajauttanut pelaajat väistöliikuntatiloihin, mutta odotamme uusien salien valmistumista ja yhteisen joukkueemme paluuta. Parin viime kesän aikana Kadonneet Kansankynttilät -joukkue on nimestään huolimatta suoriutunut hienosti Venlojen viestissä.
Kuluvan vuoden COVID-19 -aikana olemme ottaneet jäsenistöä ilahduttaaksemme käyttöön munkkitiistait, jolloin paikallisesta kahvilasta saa hakea take away –periaatteella kahvin ja munkin mukaan. Lokakuun aikana olemme kyselleet jäsenistömme toiveita virkistystoimintaan. Yhdistyksenä haluamme aktiivisen edunvalvonnan lisäksi pitää huolta jäsenistömme hyvinvoinnista ja työssäjaksamisesta.

Tapahtumat

Tapahtuma | 12.12.2023

Hallituksen kokous

Tapahtuma | 14.12.2023

Yhdistysten joulutapaaminen

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.