Ohita navigaatio

Katarina Murto vierailulla Päijät-Hämeessä

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto vieraili Tulevaisuudenkestävä Suomi-kiertueen merkeissä Päijät-Hämeessä 14.12.2022. OAJ:sta olivat mukana myös erityisasiantuntijat Tuomo Laakso ja Katri Korolainen.

Päivä alkoi koulutusvaikuttajien ja päättäjien tapaamisella. Mukaan oli kutusttu alueen sivistystoimenjohtajat, sivistyslautakuntien puheenjohtajat, toimialajohtajia sekä kansanedustajaehdokkaita ja puolueiden edustajia. Katarina Murto kertoi ajankohtaisista koulutusasioista aamukahvien lomassa ja niistä käytiin keskustelua. Eduskuntavaaliehdokkaista paikalla olivat Milla Bruneau, Kirsi Lehtimäki, Elisa Lentola, Marju Markkanen, Ville Mellanen, Nina Päivärinta ja Venla Väli-Torala. Virkamiehiä edustivat Virve Jämsen ja Heikki Turunen. Mukaan oli kutsuttu LOAY:n aktiivit Jukka Kalliolehti, Marjo Eklund sekä Päivi Teutari. Järjestelytehtävissä häärivät OAJ Päijät-Hämeen edustajat ja tapahtuman suunnitteluryhmä eli Heli Pohjonen, Anna Muikku, Anna Huhtamäki, Marko Varjos, Sini Lange-Härkönen ja Jukka Kalliolehto.

Vaikuttajatilaisuuden jälkeen vuorossa oli mediatilaisuus. ESS:n toimittaja Chiméne Bavard kirjoitti löysi Katarinan puheenvuorosta hyvin tärkeimmät nostot. Jutun voit lukea https://www.ess.fi/paikalliset/5595384 Seuraavaksi suunnistimme vieraiden kanssa lounaalle Fellmanniaan. Ruokailun lomassa kävimme hyviä keskusteluja koulutusaiheista virkamiesten ja päättäjien kanssa.

OAJ:sta haluttiin tutustua Päijät-Hämeessä erityisesti lukiokoulutukseen. Vierailukohteeksi valikoitui Lahden ylpeys Gaudia-lukio. Vierailu alkoi Gaudian auditoriosta, jossa saimme kuulla musiikkilinjan opiskelijoiden hienon esityksen. Johtava rehtori Jyrki Rosti esitteli lukiota ja sen toimintaperiaatteita. Saimme hyvää tuntumaan Gaudian arkeen, kun kiertelimme Jyrkin ja Jukan johdolla tutustumassa tiloihin ja poikkesimme sekä opettajien huoneessa että muutamalla oppitunnilla. Erityiskiitokset eduskuntavaaliehdokas Ville Melaselle, joka oli mukana päivässä aamusta Gaudia-kierroksen loppuun saakka.

Iltatilaisuus alkoi maittavalla ruokailulla, puheenjohtaja Heli Pohjosen tervehdyssanoilla ja konservatorion haitariryhmän musiikkiesityksellä. Vakuutusyhtiö Turvalla oli tilaisuudessa lyhyt puheenvuoro. Illan pääohjelmana oli Katarina Murron puheenvuoro. Jäsenet pääsivät myös esittämään hänelle kysymyksiä ja kertomaan kentän terveisiä. Vaikutti siltä, että sekä jäsenet että OAJ:n väki olivat päivään tyytyväisiä.

 

Tapahtumat

Tapahtuma | 16.10.2023

Työvaliokunta

Tapahtuma | 2.11.2023

Hallituksen kokous

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.