Ohita navigaatio

Hallituksen 14.2. kokouksen kuulumisia

Kokouksen aluksi Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen yhteinen hallituksen jäsen Erja Oksa kertoi hallituksessa käsittelyssä olevista edunvalvonta-ja järjestöasioista. Keskustelussa on ollut mm. vientialojen palkakorotusten vaikutuksen kunta-alan korotuksiin.

Seuraavana listalla oivat talous- ja vuosikokousasiat. OAJ Heinola ehdottaa 24.4. vuosikokouksen järjestämispaikaksi vastavalmistunutta Heinolan lukiota. Kokouksessa on mahdollisesti pitopalvelun ruuan lisäksi tarjolla lukiolaisten bändin musiikkia ja mahdollisuus tutustua lukion uusiin tiloihin. Ansiomerkkihakemuksia ei ollut jäsenyhdistyksiltä tullut.

Yhdistyksen ja toimiston tilinpäätökset käytiin läpi ja allekirjoitettiin ne. Alueyhdistyksen tilinpäätös oli aktiivisesta koulutusten ja tilaisuuksien järjestämisestä huolimatta ylijäämäinen. Toimiston tilinpäätös oli alijäämäinen. Alijäämä selittyy suurelta osin sillä, että toimistoa käyttävien yhdistysten viimeinen maksuerä jätettiin laskuttamatta, koska toimiston tilillä oli joulukuussa riittävästi varallisuutta toimiston pyörittämiseen, eikä ole järkevää säilöä tilille ylimääräistä rahaa. Seuraavaksi tilinpäätökset matkaavat tilintarkastajien tutkittaviksi. Jäsenyhdistysten vaikuttamisavustushakemuksia ei ollut. Kriteerejä tarkennettiin niin, että avustushakemusten kulut pitää ilmetä kuiteista ja mukana pitää olla osallistujalista allekirjoituksin. Kulut maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan.

OAJ Päijät-Hämeen koulutuksia ja tapahtumia käytiin läpi. OAJ- aktiivien ja eduskuntavaaliehdokkaiden ilta pidetään 21.2. ja sen järjestelyjä tarkennettiin. 8.3. on jäsenten vaalileffailta, johon juontajaksi on saatu Pauliina Viitamies OAJ:stä. Ilmoittautuneita on jo yli 90. Jäsenten selfie haaste on meneillään. Haasteeseen toivotaan lisää osallistujia ja niitä ehkä saadaankin heti ensi viikon vaali-illan jälkeen. Yhdistysten vaalivaikuttamiskilpailu on myös käynnissä. Lahden varhaiskasvatuksen opettajat ovat tehneet kilpailuun videoita, joita käytetään myös ehdokkaiden ja aktiivien illan keskustelunvirittäjinä.

Tilaisuuksissa olisi hyvä, että järjestäjät ja OAJ:n edustajat erottuisivat, joten on ehdotettu, että hallituskokoonpanolle hankittaisiin OAJ-hupparitakit. Päätettiin hankkia takit niin, että niistä maksetaan 20€ omavastuu.

Viestinnän osuudessa sovittiin seuraavien blogikirjoitusten kirjoittajat. Marko Varjos on kysynyt työsuojelutoimijoiden halukkuudesta kirjoittaa maaliskuun blogi. Vielä ei ole kukaan ilmoittautunut. Vitsailtiin myös siitä, että millaisenkohan työhyvinvointiblogin tekoäly saisi aikaan! Tarja Mäenpään ja Anna Muikun kirjoittama oppivelvollisuusblogi julkaistaan valtakunnallisessa SOPO-lehdessä. Marko Varjoksen mielipidekirjoitusta tarjotaan paikallisiin lehtiin.

Edunvalvonta-asioista kuultiin, että Wellamo-opiston suunnittelija-opettajia koskeva paikallisneuvottelu päättyi erimielisenä ja pöytäkirja lähtee OAJ:öön mahdollisia jatkotoimia varten. Lahden varhaiskasvatuksen opettajien osalta on ollut selvittelyssä Tanskaan suuntautuneiden työ-ja koulutusmatkojen korvauskäytäntö, jossa varhaiskasvatuksen työntekijöitä ei kohdeltu yhdenvertaisesti muihin työntekijöihin nähden. Asia ratkesi työntekijöiden kannalta myönteisesti eli korvaukset haetaan ja ne myönnetään. Keskusteltiin myös mm. rekrytoinnin haasteista, palkkaeroista Päijät-Hämeen alueella, kelpoisen ja ei-kelpoisen varhaiskasvatuksen opettajan palkkausepäkohdista.

Alueasiantuntijahaku käynnistyy. Haastattelut suoritetaan 16.3. työvaliokunnan yhteydessä ja ehdotus Päijät-Hämeen alueasiantuntijasta päätetään hallituksen kokouksessa. Alueasiantuntijan nimittää OAJ:n hallitus.

Anne Kauppinen on ilmoittanut, että ei jatka KLL:n liikuntavastaavana. Tilalle valittiin Miia Alhonen. Solidaarisuusvastaavan tehtävät jakavat Anna Muikku ja Anna Huhtamäki.

Muissa asioissa todettiin, että OAJ:n mallisääntömuutos on edelleen tekeillä, joten Päijät-Hämeen sääntömuutos ei ehdi käsiteltäväksi kevätkokoukseen.

 

Tiivistelmän kirjasi Heli Pohjonen

Tapahtumat

Tapahtuma | 12.12.2023

Hallituksen kokous

Tapahtuma | 14.12.2023

Yhdistysten joulutapaaminen

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.