Ohita navigaatio

Tapahtumia tulossa

Taas on uusi syksy päässyt käyntiin ja sen mukana käynnistyvät myös ammattiyhdistysten tarjoamat jäsentapahtumat. Muistathan, että kuulut tavallaan kahteen päällekkäiseen yhdistykseen: omaan jäsen- tai paikallisyhdistykseesi (esim. LOAY tai vaikkapa Heinolan paikallisyhdistys) ja samalla kuulut myös niiden kattona toimivaan OAJ Päijät-Hämeen alueyhdistykseen. Molemmat yhdistyksesi järjestävät toimintaa tahoillaan ja jäsenenä sinä olet oikeutettu osallistumaan niihin kaikkiin!

Sekä paikallis- että alueyhdistys järjestää koulutusta koskien opettajan työtä ja esimerkiksi edunvalvonta-asioita, mutta lisäksi nämä kooltaan pienemmät paikallisyhdistykset järjestävät myös paljon kaikenlaista kivaa hyvinvointia kohottavaa toimintaa, vaikkapa teatteria edulliseen jäsenhintaan, retkiä, liikuntaa tai kukkakursseja. Alueyhdistyksen toiminta on tarkemmin liiton tasolta säädeltyä, koulutusten sisällöt määrätään pitkälti ennakolta. Näitä ovat esimerkiksi opettajan oikeudet, yhteysopettajakoulutus ja eläkekoulutus.

Joskus saamme alueyhdistyksen koulutustiimille toiveita, jotka oikeastaan kuuluisivat sinne omalle jäsen- tai paikallisyhdistykselle. Emme siis ilkeyttämme jätä mukavia ideoitanne toteuttamatta, ne vaan eivät aina ole sitä toimintaa, jota pystymme toteuttamaan. Seuraathan aktiivisesti omien yhdistystesi kanavia, jotta mikään juuri sinua kiinnostava juttu ei lipsahda ohi!

Alueyhdistyksen tapahtumat ovat lähes aina maksuttomia jäsenille ja olemmekin huomanneet valitettavan ilmiön, poisjäännit. Päijät-Hämeessä olemme päättäneet panostaa hyvään ruokaan ja useimmissa tapahtumissamme on tarjolla herkullista, ravintolatason sapuskaa. Ja se maksaa. Ravintolat haluavat tietää osallistujamäärän ennakkoon, joten joudumme maksamaan myös tyhjiksi jäävistä paikoista. Jotta tämä ikävä ilmiö saataisi hallintaan, on hallitus päättänyt kiristää käytänteitä poisjääntien suhteen. Jos peruutusta ei tehdä tai se tulee liian myöhään, ilmoittautuja on velvollinen korvaamaan kulunsa tai hankkimaan itselleen tuuraajan. Näin vältymme tuhlaamasta sekä yhteisiä varojamme että luonnonkin varoja.

Tänä syksynä tulossa olisi seuraavaa toimintaa:

27.9. Vastuut ja velvollisuudet VAKA

5.10. Maailman Opettajien Päivän juhla, improteatteri Stella Polaris

10.10. Vastuut ja velvollisuudet YSI ja ammatilliset

19.10. Edunvalvonnan ja valtuutettujen ilta

31.10. Eduskuntavaalityöilta yhdistysaktiiveille

18.-19.11. Yhteysopettajien koulutuspäivät

14.12. OAJ:n puheenjohtajan vierailu

15.12. Yhdistysten joulutapaaminen

Toivottavasti tavataan pian!

Alueellinen koulutusvastaava Anna Muikku

Tapahtumat

Tapahtuma | 12.12.2023

Hallituksen kokous

Tapahtuma | 14.12.2023

Yhdistysten joulutapaaminen

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.