Ohita navigaatio

Rentouttavaa ja rauhallista joulua!

Kulunut vuosi 2020 jää varmasti meille jokaiselle opettajalle mieleen työntäyteisenä vuotena. Näin joulun alla haluan kuitenkin muistella vuodesta positiivisia asioita, niitäkin kun tästä poikkeuksellisesta vuodesta löytyy.

Koronakriisin aikana on huomattu, miten tärkeää työtä suomalaiset opettajat tekevät. Kevään etäopetusjakson aikana monissa kodeissa opittiin arvostamaan opettajien monipuolista osaamista ja kekseliäisyyttä. Digitaaliset välineet toivat koulutyön arjen  näkyväksi jokaiseen kotiin, kun etätyötä tekevät vanhemmat pääsivät tutustumaan lapsensa koulunkäyntiin ihan lähietäisyydeltä. Samaan aikaan, kun perusopetuksessa ja toisella asteella keksittiin keinoja selvitä etäarjesta, varhaiskasvatuksessa toimintaa pyöritettiin vaivoja säästelemättä koronarajoitukset ja lasten tarpeet huomioiden.

Opettajalle omena! Opettajat ovat saaneet työlleen julkista arvostusta tavallisten kansalaisten, vanhempien, opiskelijoiden ja päättäjien keskuudessa. Virallisia tunnustuspalkintojakin on jaettu. Suomen punaisen ristin Inhimillinen kädenojennus- tunnustus annettiin Suomen peruskoulun opettajille kiitoksena siitä, että yhteiskunnalle merkityksellinen ja suomalaiselle hyvinvoinnille tärkeä koulujärjestelmä sopeutui uuteen tilanteeseen ja lasten oikeus oppimiseen pystyttiin turvaamaan koronakriisin aikana.  Maailman opettajien päivää vietettiin OKM:n ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämän opettajien juhlan merkeissä. OKM:n mukaan opettajat ja heidän laaja-alainen osaamisensa mahdollistivat sen, että oppiminen ja opiskelu jatkui myös poikkeusoloissa. Viimeisimpänä tunnustuksena suomalaiset opettajat saivat Nuorten kotkien lapsitekopalkinnon. Palkinto myönnettiin opettajien osoittamasta ammattitaidosta, ammattiylpeydestä, jaksamisesta ja joustamisesta. Tuntuu hienolta, että meitä arvostetaan ja työmme koetaan tärkeäksi, olemme itse samaa mieltä!

Tunnustuspalkinnoista onkin helppo aasinsiltana siirtyä OAJ:n opettajuuden arvostamishankkeeseen, jonka OAJ:n valtuusto päätti marraskuisessa kokouksessaan lanseerata. Tarkoituksena on tuoda opettajn työn tärkeyttä esille eri kanavissa ja vahvistaa jäsenten ammattiylpeyttä. Joko sinä olet ehtinyt vastata hankkeen kyselyyn, jossa opettajuutta pohditaan eri näkökulmista. Jo yli 1700 opettajaa on kertonut ajatuksiaan. Kerro sinäkin omistasi! Opettajuuden arvostushanke 2020 (surveypal.com)

Kiireisen vuoden jälkeen on aika pysähtyä ja rauhoittua joulun viettoon. Moni varmasti jakaa sen ajatuksen, että, että loma tuntuu ansaitulta!

”Kohta loppuu kiire, lento –
alkaa Joulun aika rento.
Hiljaisuutta kuulostele,
nuku, syö ja nautiskele.
Kunnossa on silloin kuosi
kun taas alkaa Uusi Vuosi!”

Rentoutumista, mukavaa yhdessäoloa ja hyvää joulun aikaa kaikille Päijät-Hämeen opettajille!

Heli Pohjonen

puheenjohtaja

 

 

Tapahtumat

Tapahtuma | 16.10.2023

Työvaliokunta

Tapahtuma | 2.11.2023

Hallituksen kokous

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.