Ohita navigaatio

Rentouttavaa kesää!

Takana on yllättävä ja erilainen kevät, jollaista meistä tuskin kukaan osasi kuvitella. Olemme olleet mukana tekemässä koulutuksen historiaa, jota takuulla tullaan muistelemaan vielä kiikkustuolissakin. Kukapa olisi voinut kuvitella, että varhaiskasvatusta tai opetusta annettaisiin etänä. Muuntauduimme etäopettajiksi lähes yhdessä yössä ja keksimme luovia ratkaisuja sopeutuaksemme poikkeusoloihin. Lukuvuosi on ollut opettajan työn kuormittavuuden näkökulmasta erityisen raskas, mutta myös opettavainen. Varmasti monella meillä on kesäloman kynnyksellä mielessä, että huh, selvittiinpä tästäkin koitoksesta!

Opettajat saivat ansaittua huomiota, kun Suomen punainen risti myönsi peruskoulujen opettajille Inhimillinen kädenojennus- tunnustuksen. Opetusministerin suulla ja muuallakin julkisuudessa on toistettu, että Suomessa on maailman parhaat opettajat. Se tuli tosiaankin tässä koronakriisissä todistettua. Poikkeusolot ovat tuoneet esille koulutuksen, koulun ja opettajien merkityksen yhteiskunnan kantavina pilareina. Me olemme tämän kiitoksen  ansainneet!

Koronan lisäksi kevät on ollut mielenkiintoinen pitkään käynnissä olleiden sopimusneuvotteluiden vuoksi. Kesän korvalla sopimus syntyi. Historian havinaa oli tässäkin asiassa. Nyt kaikki opettajat ovat samassa sopimuksessa. Hienoa, tätä on odotettu!

Kiitos kaikille aktiiveille ja jäsenille kuluneesta keväästä ja yhdistystoiminnan hyväksi tekemästänne työstä. Kevään tapahtumiin oli jäseniä ilmoittautunut enemmän kuin koskaan. Siksi olikin valitettavaa, että korona puuttui peliin ja suuri osa hienosti suunnitelluista tapahtumista jouduttiin perumaan. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa! Syksyn jäsentapahtumien suunnittelu on jo käynnissä ja saamme niihin toivottavasti mahtavan määrän osallistujia.

Kaikella on aikansa. Nyt on lepäämisen aika. Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opettajilla kesäloma on jo ovella ja muillakin opettajilla loma tulee, kun sen aika on. Rentouttavaa kesää Päijät-Hämeen opettajat, olette sen ansainneet!❤

Heli Pohjonen, puheenjohtaja OAJ Päijät-Häme

Tapahtumat

Tapahtuma | 27.9.2023

Hallituksen kokous

Tapahtuma | 16.10.2023

Työvaliokunta

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.