Ohita navigaatio

Jotain kuitenkin tapahtuu

Arvatkaapas minkälaista on aloittaa OAJ Päijät-Hämeen uutena alueellisena koulutusvastaavana juuri vuonna 2020? Vuosi alkoi erittäin kiireisenä, alueemme jäsenet olivat erittäin aktiivisia ja kaikkiin tapahtumiin sekä koulutuksiin väkeä tuli enemmän kuin tilat antoivat myötä. Varattiin yhä isompi tiloja, toteutettiin vanhoja hyviksi havaittuja koulutuksia ja ideoitiin uusia. Sitten tuli maaliskuu ja korona. 

Kaikki peruttiin. 

Kaikki tehty työ valui hukkaan ja samalla harmitti kaikkien palveluntuottajien puolesta.  

Nyt uuden lukuvuoden alkaessa olemme seurailleet virustilannetta Päijät-Hämeessä sekä myös OAJ:n yleistä linjaa. Ja on alkanut tuntua siltä, että vaikka vähän jännittääkin, ihan paikalleen ei enää jäädä odottamaan. Osa jäsenistöstä kaipaa tapahtumia ja koulutusta tuomaan piristystä arkeen. Joten lähdemme liikkeelle varovaisin askelin. Rajoitetuin osallistujamäärin ja turvavälein. 

16.9. hyppäämme mukaan Kanta-Hämeen kanssa yhteiseen Opettajan vastuut ja velvollisuudet -koulutukseen etäyhteydellä. 

3.10. järjestetään hyvinvointiteemaan hyvin istuva Liikuntapäivä Vierumäellä. Luvassa on tanssitunti sekä muuta treeniä! 

5.10. juhlistetaan Maailman Opettajien Päivää leffaillan merkeissä. Leffaa katsotaan väljässä salissa ja nostetaan myös malja opettajille. 

13.10. koulutetaan paikallisyhdistysten väkeä Kuntavaali-illassa. 

Jos tilanne pysyy koronan suhteen hallinnassa, koulutustiimi suunnittelee keväälle isompia luentotilaisuuksia. Myöhemmin syksyllä järjestämme jossain muodossa Edunvalvontaillan, jossa eri opettajaryhmät kokoontuvat omien ajankohtaisten asioiden äärelle ja yhteysopettajat kutsumme myös yhteen kertailemaan tai oppimaan tärkeän tehtävänsä oleelliset asiat. 

Toivottavasti saamme työrauhan tänä syksynä kouluissa ja pääsemme myös näkemään toisiamme kaikissa mukavissa tapahtumissa! Pysytään terveinä! Ja jos ei pysytä, niin pysytään kotona! Muistathan perua osallistumisesi tapahtumiin, jos et pääse paikalle! 

Terveisin 

Anna Muikku, alueellinen koulutusvastaava 

Tapahtumat

Tapahtuma | 21.2.2024

hallituksen kokous

Tapahtuma | 21.2.2024

Eläkeilta

Yhdistyksemme

OAJ Päijät-Häme toimii jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Yhdistys vastaa lahtelaisten yhdistysten neuvottelutoiminnasta.