Hallituksen kokous 1/2019

OAJ Päijät-Häme hallituksen kokous 28.1.2019

Vuoden 2019 ensimmäisessä hallituksen kokouksessa keskusteltiin toimihenkilöiden ja työryhmien jäsenten palkkioista ja muista hallitus kuluista.

Vuodelle 2019 vaikuttamistilaisuuksien avustussuunnitelmat tulee olla taloudenhoitajalla 15.2.2019 mennessä.

Mietittiin sloganeita eduskuntavaalikampanjaan

Ammatillisella toisella asteella ja AMK:ssa keväällä luottamusmiesvaalit. Työnantajakohtaisten yhdistysten perustamista on lähdetty selvittämään ammatillisissa yhdistyksissä

Jäsenille monenlaista mukavaa keväällä tiedossa ja kevät huipentuu tietysti School`s out ja etkoihin
Hallituksen kokous 2/2019

OAJ Päijät-Hämeen alueyhdistys piti vuoden 2019 toisen kokouksen keskiviikkona 20.03.2019 klo 16.30.

 

Hallitus käsitteli uudenmuotoista toimintakertomusta ja teki isompia ja pienempiä korjausehdotuksia työvaliokunnan tekemään luonnokseen. Toimintakertomus hyväksyttiin melko lyhyen keskustelun jälkeen. Taloudenhoitaja esitteli tilinpäätöksen ja opettajien huoneiston tilinpäätökset ja nekin hallitus hyväksyi.

 

Päätettiin jatkaa OAJ:sta saatujen neuvojen mukaisesti LAMK:n luottamusmiesten kautta 31.12.2019 saakka. Jäsenistölle järjestetään asiasta tilaisuus.

 

Pääluottamismiehet kertoivat opettajakohtaisista edunvalvontaan liittyvistä ajankohtaisista asioista.

 

Myönnettiin yksi ansiomerkki hakemuksen perusteella.

 

Hyväksyttiin yhdistysten vaikuttamisavustukset vuodelle 2019 Lahden lastentarhanopettajille, Heinolan ja Orimattilan paikallisyhdistykselle.

 

Suunnittelimme tulevia koulutuksia, joista saat tietoa seuraamalla yhdistyksen nettisivuja.

 

Keskusteltiin  eduskuntavaalitapahtumien järjestelyistä. Eduskuntavaalikahvilan annista on saatu runsaasti hyvää palautetta. Ääntä kohti- elokuvailta järjestettiin maaliskuussa ja ehdokkaita tavattiin Lahden torilla huhtikuussa. Valituksi tulleille ehdokkaille lähetettiin onnittelut ja OAJ Päijät-Hämeen tuotepaketti.

OAJ Päijät-Hämeen hallituksen kokous to 29.9.2019

Kokouksen aluksi kävimme läpi saapuneen postin ja sitä oli jälleen runsaasti.

Keskustelimme vuosikokouksen järjestelyistä, ansiomerkkihakemukset vuosikokoukseen.

Hallitukselle oli ehdotettu pitkäaikaisten aktiivien muistamista, keskusteltiin asiasta.

Vastasimme Oaj:n strategiatyötä koskeviin tehtäviin.

Kävimme läpi edunvalvonnan ajankohtaisia joka koulutusasteelta.

Oaj:n teemana nyt Työhyvinvoinnin lukukausi.

Tulossa Varhaiskasvatuksen jäsenhankintakampanja.

Keskustelimme Nenäpäivästä.

Keskustelimme esimiesten edunvalvonnan tehostamisesta.

Keskustelimme aluetoiminnan vaikuttavuudesta.

Kävimme läpi syksyn tapahtumat, koulutukset ja vaikuttamistilaisuudet.

Seuraa ilmoittelua!

Tiivistyksen teki vo Sini Lange-Härkönen

OAJ PÄIJÄT-HÄMEEN HALLITUKSEN KOKOUS 30.10.2019

Tässä vaiheessa vuotta hallituksen kokouksessa puurrettiin syyskokousasioiden, eli toimintasuunnitelman ja talousarvion parissa. Koitamme myös olla valmiita uuden hallituksen valintaan, ettei ikäviä yllätyksiä syyskouksessa tulisi. Nyt onkin edessä aika monta uudistusta hallituksen tehtävissä, kun LAMK:ilaiset siirtyvät toiseen yhdistykseen. Ikävä tulee. Pöytäkirjaan merkittiin myös järjestövalmiusorganisaation ryhmäpäälliköt.

Todettiin, että OAJ Päijät-Hämeen saalis Nenäpäivään oli onnistunut. Olemme tehneet hyvää ja voimme olla tyytyväisiä. Olemme myös saaneet näkyvyyttä näillä asioilla, kun ESS julkaisi juttuja toiminnastamme.

Päätettiin lähteä mukaan OAJ:n organisoimaan nettisivu-uudistukseen, joten uutta ilmettä on luvassa näille foorumeille. Työhyvinvoinnin teemavuoden kunniaksi päätettiin julkaista juttusarja mukaan lähteneistä työyhteisöistä. Päätettiin myös perustaa ryhmä, jonka  painopiste on hyvinvoinnissa.
Vuoden viimein alueyhdistyksen kokous 2.12.2019. 

Uusi hallitus vuodelle 1920-21 oli valittu ja todettiin hallitukseen valituksi tulleet jäsenet ja varajäsenet. Keskusteltiin alustavasti jäsenten kiinnostuksesta toimihenkilötehtävin tulevassa hallituksessa.

Talouteen liittyvissä asioissa hyväksyttiin Asikkalan py:n ja Hollolan paikallisyhdistyksen laskut vaikuttamistilaisuuskorvausten mukaan. OAJ Päijät-Häme myöntää jäsenyhdistyksilleen vaikuttamisavustuksia ympäri vuoden kokousaikataulun puitteissa 27€/henkilö. Avustusta ei voi käyttää matka-, materiaali-, lahja- ja alkoholikuluihin. Avustushakemukset toimitetaan hallitukselle ennen sitä hallituksen kokousta, jossa ne toivotaan hyväksyttävän.

Listattiin loppuvuoden 2019 ja vuoden 2020 tapahtumat, jotka näkyvät yhdistyksen nettisivuilla.

OAJ Päijät-Häme on päässyt mukaan esimiesten edunvalvonnan kokeilu kaksivuotiseen kokeiluun. Esimiehille on lähetetty Surveypal -kysely, jossa kartoitetaan toiveita projektiin liittyvien tapahtumien järjestämisestä.

Työhyvinvointihaasteeseen vastanneiden työnantajien haastattelut ovat käynnissä ja yksi haastattelu on julkaistu. Joulutapaamisessa keksitään iskulauseita työhyvinvointikalenteria varten. Työhyvinvointitapahtuma järjestetään mahdollisesti keväälle.

Markkinoinnin ja viestinnän asioihin liittyen päätettiin, että puheenjohtaja tekee yhdistyskirjeen, joka toimitetaan yhdistyksille vuoden alussa. Lisäksi tehdään Etelän-Suomen sanomiin Meidän juttu -kirjoitus hallituksen virkistäytymisestä Lehmonkärjessä. Pohdittiin myös verkkosivujen uudistamisen aikataulua ja työryhmän perustamista asian edistämiseksi.

Edunvalvonnan kohdassa keskusteltiin opettajaryhmäkohtaiset edunvalvonta-asiat.

OAJ:n hallitus- valtuusto ja toimikunta-asioissa onniteltiin Marjut Koukkulaa, koska hänet oli valittu OAJ:n valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi.

Aiempien vuosien tapaan joulumuistamiset hankittiin niille hallituksen jäsenille, jotka ovat olleet paikalla hallituksen kokouksissa vähintään 2 krt/vuodessa.

OAJ Päijät-Häme kiittää kuluneen kahden vuoden aktiivisesta järjestötyöstä kaikkia mukana olleita!