Esittelyssä Tiina Edelman

Sunnuntai 3.2.2019 klo 21:15


FB_IMG_1549221342066.jpg

OAJ Päijät-Hämeen hallitusväki tapasi Hämeen vaalipiirin kansanedustajaehdokkaita Educa-messuilla 26.1.2019.

Esittelyssä heistä tänään TIINA EDELMAN (Vihreät)

1. Jos sinusta tulee kansanedustaja, minkä koulutukseen liittyvän epäkohdan haluat laittaa kuntoon ihan ensimmäisenä?
V: Digitaalisesta opiskelusta paluuta perinteiseen kirjoittamiseen ja kirjoihin - monisteet eivät korvaa kirjaa. Uusi OPS edellyttää jo pieneltä lapselta itseohjautuvuutta. Kaikki eivät ole tähän valmiita ja se eriarvoistaa ja syrjäyttää. Lapsella on oikeus opetukseen, säilytetään se kaikkien uudistusten keskellä. "Perusasiat kuntoon! Silloin ei kikkakolmosia tarvita!" -Tiina Edelman-

2. Millaisilla toimilla edistäisit sitä, että sisäilmaongelmat saadaan tässä maassa oikeasti kuntoon?
V: Ongelmaa ei tule hävetä ja lakaista maton alle, syyt ovat menneisyyden päätöksissä ja rakennustavassa. Rakennustapa pitää päivittää, kilpailutukset hoidettava huolellisesti ja ammattitaidolla. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat avainasioita. Oireilevia ei pidä syyllistää vaan heidän huolensa pitää ottaa tosissaan. Tietotaidon vaihtoa kuntien kesken lisättävä.

3. Millä keinoilla päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin palautetaan työrauha?
V: Opettajuuden professio pitää palauttaa! Opettajien pitää omilla teoilla lunastaa auktoriteettinsa. Rauhaa tulee vaatia. Lapset seuraavat esimerkkiä. Opettajien ja rehtoreiden tulee olla esimerkillisiä johtajia, joiden suojaavien siipien alla on turvallista kasvaa yhteiskuntamme tasa-arvoiseksi ja arvostetuksi jäseneksi. Koulu tukee kasvatusta, vastuu on kotona. Lauma on yhtä heikko kuin sen heikoin jäsen. Tukekaa heikkoja ja arvostakaa ja kunnioittakaa toisianne. Lapsissa on tulevaisuutemme.

4. Terveisesi Päijät-Hämeen opettajille!
V: Tsemppiä! Työnne on raskasta ja vastuullista. Ihanne opettajan työstä saattaa olla kaukana todellisuudesta. Muistakaa iloita pienistä asioista. Arvostakaa työtänne - olette paljon vartijoina ja teidät muistetaan läpi koko ihmisen elämän.

#koulutusratkaisee