Yhteystiedot

OAJ:n Hämeen aluetoimisto

Vuorikatu 20 B
15110 Lahti

Toimistosihteeri
Hillevi Kivistö

puh. 03 734 9921


Toimisto avoinna koulujen työaikana:
ma - ti 8-16, ke - to 8-13, pe 8-12

OAJ Päijät-Hämeen
alueyhdistys ry

Vuorikatu 20 B
15110 LAHTI
oaj.paijat-hame(at)phnet.fi
Facebook/OAJ Päijät-Häme

Puheenjohtaja:
Heli Pohjonen
puheenjohtaja(at)
oajpaijathame.fi
puh. 045 856 9224,
040 558 2532

sihteeri
Miia Alhonen
sihteeri(at)oajpaijathame.fi
puh. 044 7780420

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:142397 kpl

Jäsenilta hallituksen jäsenille 7.9.2017

Maanantai 14.8.2017 klo 16:23

Tule kuulemaan mitä uudet työnantajakohtaiset yhdistykset tarkoittavat ja miten niihin pitäisi valmistautua.

Kutsu ja ilmoittautumisohjeet täällä.

Tsemppiä uuteen lukuvuoteen!

Torstai 10.8.2017 klo 9:04

Tervetuloa takaisin töihin.

Uusi lukuvuosi tuo paljon muutoksia eri koulutusaloille. Lue tästä, mitä ne ovat!

Lomille lomps!

Lauantai 3.6.2017

OAJ Päijät-Hämeen hallitus ja luottamusmiehet toivottavat jäsenilleen rentouttavaa kesää!

OAJPHlomailee.jpg

Ammatillisten Etkot!

Keskiviikko 24.5.2017 klo 14:13

Dia12.JPG

School´s Out 3.6.!

Keskiviikko 24.5.2017 klo 10:59

Dia1.JPG

Rovaniemen kansalaisopistosta Vuoden oppilaitos 2017

Tiistai 23.5.2017 klo 14:00

Rovaniemen kaupungin kansalaisopisto on voittanut Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2017 -kilpailun. Kansalaisopistoa kiitetään siitä, että se luo hyvinvointia ja osaamista Rovaniemelle ja ympäröivään maakuntaan. Se ylläpitää kaikenikäisten kuntalaisten tietoja ja taitoja sekä tuottaa monipuolisia kulttuurillisia elämyksiä.

 

Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta tukevaa koulutusta. Kansalaisopisto järjestää muun muassa yleistä taiteen perusopetusta lapsille musiikissa, kuvataiteessa ja käsitöissä koulupäivän yhteydessä eri kouluilla. 

Rovaniemen kansalaisopiston opettajat liikkuvat työpäivänsä aikana pitkiäkin matkoja eri toimipisteiden välillä, minkä lisäksi kylillä asuvat opettajat ja osaajat toimivat kurssien opettajina.

Näin tarjonnassa otetaan huomioon laajan kaupungin eri alueet. Kansalaisopistotoiminnan ansiosta koulutilat ovat tehokkaassa käytössä myös koulupäivän jälkeen ja iltaisin.

Opettajat osallistuvat aktiivisesti kurssien suunnitteluun opetustyönsä ohessa. Kansalaisopisto tekee tiiviisti yhteistyötä myös muiden oppilaitosten sekä kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelujen ja elinkeinoelämän kanssa.  

Kilpailun järjesti ja voittajan valitsi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Kunniakirjalla palkittiin Kirkonkylän koulu Lapinjärveltä Itä-Uudeltamaalta sekä Västerby skola Raaseporista Länsi-Uudeltamaalta.

lisätiedot:

järjestöasiamies Riitta Silvonen, OAJ, puh.  050 596 7838

Hauskaa vappua!

Sunnuntai 30.4.2017 klo 8:20

1493529457320-1159462589.jpg

Rekisteröidy uuteen Member+ -palveluun

Perjantai 28.4.2017 klo 9:31

Kaikkien akavalaisten yhteiset ja Akavan jäsenliittojen omat jäsenedut on koottu uuteen verkkopalveluun Member+:aan. Myös OAJ:n edut ovat palvelussa.
OAJ:n järjestöasiamies Riitta Silvonen kannustaa kaikkia OAJ:läisiä rekisteröitymään uuteen palveluun.
 
– OAJ:n jäsenedut saa näkyviin, kun rekisteröityy ja kirjautuu palvelun käyttäjäksi. Rekisteröityminen on ilmaista ja nopeaa, joten jäsenen kannattaa tehdä se viipymättä. Alkuvaiheessa rekisteröityneiden kesken tullaan järjestämään myös arvontoja, joissa on erittäin hyvät palkinnot, Silvonen vinkkaa.
 
Näyteikkuna jäsenetuihin
 
Member+ ja sen tarjoamat edut on tarkoitettu vain akavalaisille.
 
–  Mukaan on otettu vain sellaisia etuja, joiden uskotaan tuottavan jäsenistölle lisäarvoa. Edut, jotka voi saada myös ilman liiton jäsenyyttä, on jätetty pois.
 
Sivusto tarjoaa kätevän näyteikkunan liiton omiin ja Akavan yhteisiin etuihin. Lisätiedot ja edun käyttöön mahdollisesti tarvittavat tunnukset saa kirjautumalla OAJ:n jäsensivuille esittelyjen linkeistä.
 
– Sivuston sisältö muuttuu kuukausittain, joten sitä kannattaa seurata säännöllisesti. Uusista eduista saa tiedon näppärästi esimerkiksi tilaamalla uutiskirjeen, Silvonen sanoo.
Näin kesälomakauden lähestyessä etutarjonnassa painottuvat matkailu ja lomailu. Sivustolla ovat muun muassa A-lomien lomahuoneistot sekä useita muita matkailuetuja.
 
Pysy kuulolla
 
  • Rekisteröidy palveluun osoitteessa memberplus.fi
  • Tykkää Member+:sta Facebookissa
  • Rekisteröitynyt kävijä voi halutessaan tilata uutiskirjeen.
  • Member+ ottaa myös vastaan vinkkejä ja ehdotuksia jäseneduiksi. Vinkkejä voi toimittaa osoitteeseen info@memberplus.fi
  • Member+:n omistaa A-lomat, Akavan jäsenjärjestöjen vuonna 1980 perustama lomajärjestö.

Onnea koulutusmyönteisille valtuutetuille!

Torstai 27.4.2017 klo 10:21

Kuntavaaleissa valittiin seuraavat koulutusmyönteiset ehdokkaat valtuustoon:

Hartola

Jarkko Fågel

Heinola

Jorma Peltonen

Sami Salminen

Hollola

Miikka Lönnqvist

Kati Pölönen

Kristiina Vanhala-Selin

Lahti

Seppo Korhonen

Sirkku Hildén

Vuokko Kautto

Maarit Tuomi

Sonja Falk

Elisa Lientola

Aleksi Mäntylä

Salla Palmi-Felin

Sanna Mäkinen

Orimattila

Ida Jokinen

Esa Heinonen

Sysmä

Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg

Onnea valituille! Uudet valtuustot aloittavat työskentelynsä 1.6.

Hyvää pääsiäistä!

Torstai 13.4.2017 klo 20:01

Paasiainem2017

Vaali-ilta 27.3. teemalla "Väkivalta oppilaitoksessa"

Lauantai 1.4.2017 klo 16:08

OAJ Päijät-Häme järjesti Ravintola Kulinaarissa jäsen- ja vaikuttamisillan, jossa puhujana oli Timo Varpula. Hän toimii työssään Vantaan kaupungin turvallisuusasiantuntijana. Maistuvan iltapalan jälkeen Timo Varpula käsitteli väkivaltaa lähinnä päiväkotien ja peruskoulujen näkökulmasta. Osanottajat saivat kuulla mm.haasteellisista vanhemmista sekä syistä, miksi ongelmatilanteita päiväkodeissa ja kouluissa syntyy. Ratkaisukeinoiksi Varpula ehdotti mm. aktiivista vuorovaikutusta lapsen tai nuoren kanssa, tuen järjestämistä ja toimivan seuraamusjärjestelmän käyttöönottoa. Henkilöstön jaksaminen on todella tärkeää. Opetuksen järjestäjän pitää olla tukena sekä pitää huolta siitä, että resurssia on riittävästi ja että työsuojelu on mietitty.Opetuksen järjestäjän pitää järjestää tarvittaessa myös vartiointia. Alustuksen lopuksi seurasi vilkasta keskustelua ja lukuisia kysymyksiä.

Kuntavaaliehdokkaat saivat vuorollaan esittäytyä lyhyesti. Heille jaettiin OAJ:n vaalipaketti, joka sisälsi mm. Reittioppaan kuntapäättäjille. Illassa todettiin, että kuntapäättäjiltä toivotaan ymmärrystä mm. työmäärän lähes kestämättömään kasvuun.

Etusivu.jpg

Illassa olivat mukana seuraavat koulutusasioista kiinnostuneet kuntavaaliehdokkaat:

Helena Salakka, Kok.

Mika Laitila, Kok.

Maria Jalojärvi, Kok.

Sari Airamo, Kok.

Jyrki Jussila, Vihr.

Seppo Mustonen, PS

Vuokko Kautto, Vas.

Jouko Mattila, Kok.

Hannu Rantanen, Kok.

Saara Honkanen, SDP

Onerva Vartiainen, Vihr.

Kai Kouvo, Kok.

Lasse Reijomaa, Vihr.

Maria Rytkönen, SDP

Marju MArkkanen, SDP

Marko Kauko, SDP

Piia Uotinen, Kesk.

Arto Krupula, Kesk.

Kristiina Vanhala-Selin, Vihr.

Pirjo Tulikivi, Kok.

Vesa Pellinen, PS

Jamie Rautio, SDP

Leena Malkavaara, Kok.

Eeva Rantamäki, Vihr.

Jenni Karjalainen, Vas.

Tiina Malm, Kok.

Terttu Pohjolainen, Kok.

Janne Lehto, Vas.

Ida Rantanen, Kok.

Marttiina Lallukka, Kok.

Minna Kyllinen, Kok.

Riitta Vuori, Vihr.

Nelli Nevala, Vihr.

Kristiina Joensuu, Kok.

Marja-Kaarina Koskinen, Kok.

Marianna Gripenberg, Kok.

Ida Jokinen, Kok.

Juha Rostedt, Kok.

Kari I. Mattila, Kok.

Ulla Koskinen-Laine, SDP

Lue lisää »

OAJ: Opettajat mukaan tasavallan presidentin kannustushankkeeseen

Torstai 16.3.2017 klo 9:59

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on mukana tasavallan presidentti Sauli Niinistön tänään aloittamassa #kannustusryhmä-hankkeessa ja tukee sen etenemistä jokaisessa Suomen päiväkodissa, koulussa ja oppilaitoksessa.
– On hienoa, että tasavallan presidentti tuo asian esille ja levittää kannustamisen ideaa kaikkiin lasten ja nuorten ympäristöihin. Tämä, jos mikä, on yhteinen asia. Haluamme nostaa esille sitä hyvää, jota eri koulutusasteilla jo tehdään sekä innostaa käyttämään kaikki uudet tilaisuudet ja mahdollisuudet kiusaamisen ehkäisemiseen ja estämiseen, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.
 
Hän pyytää, että tarinoita hyvistä käytännöistä lähetetään presidentin toiveen mukaisesti tänään avatulle kannustusryhmä.fi-sivustolle. Näin ne leviävät tehokkaasti.
 
– Suomesta löytyy jo nyt paljon esimerkkejä hyvin onnistuneista kannustuksista tai kannustusryhmistä. Haluan kuulla Sinun tarinasi! Virka-apupyyntöni koskee kaikkia, jotka kiusaamista näkevät ja haluavat olla auttamassa, tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetoaa tiedotteessaan.
 
Opettajat tekevät Luukkaisen mukaan hienoa työtä kaikilla koulutusasteilla sen hyväksi, että kukaan ei jää yksin ja kannustava ilmapiiri leviää.
 
– On olemassa paljon keinoja sellaisen yhteisöllisyyden ja yhteishengen luomiseen, joka kantaa myös päiväkodin, koulun ja oppilaitosten ulkopuolella. Opettajat ovat sisäistäneet vastuunsa tässä asiassa. Myös lait ja opetussuunnitelmat velvoittavat varhaiseen puuttumiseen ja ehkäisevään työhön.
 
Jatkoa Isosti yhdessä -kampanjalle
 
OAJ pyydettiin hankkeen yhteistyökumppaniksi viime syksynä toteutetun Isosti yhdessä! Kukaan ei ole nolla -haastekampanjan ansiosta. Se viritti kymmeniä suvaitsevuutta ja yhteisöllisyyttä edistäviä tapahtumia eri puolille maata kaikkien koulutusasteiden oppilaitoksissa.
– Nyt haastekampanjamme jatkuu ja saa toivottavasti uusia sävyjä kannustamisen ideasta. Jatkossa Isosti yhdessä! Kukaan ei ole nolla -päivä on joka vuosi 11.11. eli päivänä, jolloin kaikki ovat ykkösiä, puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo.
OAJ myös haastaa mukaan yhteistyökumppaneitaan, kuten Suomen Kuntaliiton ja Suomen Vanhempainliiton sekä Suomen Opettajaksi Opiskelevien liiton SOOLin. Luukkainen toivoo yksittäisten päiväkotien, koulujen ja oppilaitostenkin haastavan kumppaneitaan. Vanhemmat ovat yksi tärkeä kannustusketjun osa.
 
– Mitä enemmän kannustamisen ketjussa on lenkkejä, sitä paremmin lapset ja nuoret voivat ja sitä parempi paikka tämä maailma on meille kaikille, Luukkainen sanoo.

Tässä Päijät-Hämeen koulutusmyönteiset kuntavaaliehdokkaat

Torstai 16.3.2017 klo 9:49

Nämä Päijät-Hämeen kuntavaaliehdokkaat ovat sitoutuneet puolustamaan kasvatusta ja koulutusta, mikäli tulevat valituiksi kuntavaaleissa. Padasjoelta ei löytynyt yhtään opetuksen puolustajaa.

Asikkala:
Kari I. Mattila, Hannu Siivonen, Mari Jänisniemi-Honkala

Hartola:
Jarkko Fågel

Heinola:
Elisa Pasuri, Jorma Peltonen, Arto Krupula, Manna Marja-Leena Nordman, Sami Salminen

Hollola:
Janette Eerola, Juhani Sirkiä, Timo Kurkela, Miikka Lönnqvist, Kati Pölönen, Vesa-Matti Vainio, Kristiina Vanhala-Selin, Jasmine Kauko

Kärkölä:

Arto Määttä

Lahti:
Neea Similä, Pekka Järvinen, Seppo Korhonen, Sirkku Hildén, Harri Rummukainen, Heikki Moilanen, Kaarina Marjanen, Katja Ståhl, Linda Nevalainen, Marja-Kaarina Koskinen, Marja Kaitainen, Terho Anttolainen, Ulla Koskinen-Laine, Vuokko Kautto, Heikki Kotinurmi, Susanna Norja, Tarja Pölkki, Maarit Tuomi, Juha-Pekka Forsman, Sonja Falk, Elisa Lientola, Janne Lehto, Jenni Karjalainen, Nina Mäntylä, Päivi Houma, Sami Korkiakoski, Aleksi Mäntylä, Salla Palmi-Felin, Tiitu Saastamoinen, Aarre Pohjola, Leena Malkavaara, Piia Uotinen, Saara Honkanen, Sanna Mäkinen, Satu Lehtola, Taisto Uutela

Nastola:

Petri Haapa

Orimattila:
Ida Jokinen, Esa Heinonen, Heidi Virtanen, Matti Vilander, Mikko Kutvonen, Marjut Åkerman

Sysmä:
Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg
Jos olet ehdokkaana kuntavaaleissa ja olet OAJ:n jäsen, saat Opettaja- lehden vaalimainoksista alennusta.

Varmista, että kuntavaaleissa antamasi ääni on ääni opetukselle!

Lue kuntavaaleista lisää ääniopetukselle.fi.
kuntavaaliselfieWEB.jpg

Ilmoittaudu jäsenten vaali-iltaan!

Torstai 16.3.2017 klo 9:36

OAJ Päijät-Häme pitää vaali-illan teemalla "turvallisuus" Ravintola Kulinaarissa maanantaina 27.3. klo 17:30-20:30

Illan otsikkona on Väkivalta päiväkodeissa ja oppilaitoksissa. Puhujana on Vantaan kaupungin turvallisuusasiantuntija Timo Varpula, joka on entinen poliisi ja tunnettu värikkäästä ilmaisustaan.

Tule kertomaan huolesi tai vain kuuntelemaan.

Tilaisuuteen kutsutaan myös kuntavaaliehdokkaita, joille tarjotaan mahdollisuus esittäytyä ja jakaa materiaalia.

Ilmoittauduthan ruokailua varten 19.3. mennessä! Ilmoittautumisohjeet ja ohjelma.

Ammatillisten ilta 23.3.

Tiistai 7.3.2017 klo 8:30

Ilmoittaudu ammatillisten opettajien iltaan Ravintola Kulinaariin. Illan ohjelmassa yhteinen ruokailu ja sen jälkeen ammatillisten ja AMK:n opettajien edunvalvonta-asioita pääluottamusmiesten johdolla.

Ilmoittautumisohjeet täällä

Oopperaan!

Maanantai 6.3.2017 klo 8:38

Lähde katsomaan Kullervoa Helsinkiin! Yöpyminen Crowne Plazassa.

Lisätiedot täällä 

Vastaa Itä-Suomen yliopiston kiusaamiskyselyyn

Sunnuntai 26.2.2017 klo 8:58

Pyydämme Teitä ystävällisesti vastaamaan kyselyyn opettajien kokemasta kiusaamisesta ja epäasiallisesta käyttäytymisestä. Tämä on UUSINTAKYSELY, eli jos olet vastannut tähän kyselyyn jo, ei vastaaminen uudelleen ole tarpeellista. Vastaamisaikaa on 15.3. asti. Kysely on tarkoitettu peruskoulunopettajille sekä heidän esimiehilleen.
Keväällä julkistetut OAJ:n työolobarometrin tulokset osoittavat kiistatta, että kysymys on laajasta opettajien työhyvinvointia häiritsevästä ilmiöstä. Toivomme, että vastaatte, vaikka ette itse olisikaan kokeneet kiusaamista.
Ryhmäämme kuuluu useita opinnäytetyötään tekevää kasvatustieteen opiskelijaa. Kukin opiskelija lähestyy ilmiötä omasta näkökulmastaan, mutta yhteinen tehtävämme on kartoittaa kiusaamisilmiön laajuus ja luonne sekä tekijät, jotka mahdollisesti edistävät tai ehkäisevät kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä peruskoulussa. Tutkimme myös, mitä seurauksia kiusaamisesta ja epäasiallisesta käyttäytymisestä aiheutuu ja millä keinoilla tilanteesta voi selviytyä.
Vastaamiseen on hyvä varata aikaa 30 minuuttia. Vastaukset tallentuvat nimettöminä yliopiston palvelimelle ja ne käsitellään luottamuksellisesti. Myöskään koulun tai alueen tietoja ei tallennu.
Vastaamaan pääsette seuraavasta linkistä:
 
https://elomake.uef.fi/lomakkeet/14798/lomake.html

Suuret kiitokset jo etukäteen vastauksistanne ja vaivannäöstänne!
Ystävällisin terveisin,
KK Pirkko Nissinen
0505014239
pirkkoni@student.uef.fi
Kasvatustieteiden ja psykologian osasto
Filosofinen tiedekunta
Itä-Suomen yliopisto

Ilmoittaudu Puhe-Judo -koulutukseen!

Keskiviikko 22.2.2017 klo 8:31

Miksi joidenkin ihmisten kanssa on niin hankala viestiä? Tule 16.3. Fellmanniaan kuulemaan, miten voit parantaa omaa viestintääsi haastavissa tilanteissa.

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet täällä

Koulutusohje

Vanhemmat kirjoitukset »